spo10

Първите в България Sodi SR 5 картинги вече са на разположение в София Картинг Ринг

Новия модел Sodi SR 5 днес бе представен на закритата писта София Картинг Ринг и от този уикенд (9 февруари) вече ще са достъпни за за каране от всички фенове на картинга. Сред основните разлики между новите SR5 и предишния модел RX 8 са предното окачвене – по-леката и близка до състезателните машини кормилна уредба. Различните решения на задната ос правят усещането за типична рейсинг машина, адаптирана за обикновени клиенти. Цялостната концепция е насочена към повече стабилност, комфорт, но и още по-добри резултати на пистата. Новият модел е оборудван с модифициран от Sodi 200 кубиков двигател на Honda с мощност от 6.5 кс.

SR 5 е най-новият и иновативен модел от семейството на френския производител Sodi – доказан световен лидер. Новият SR 5 доставя допълнителен комфорт и удоволствие на пилотите. Краката на клиента са защитени с интегрираното подово покритие и всеки сам може лесно да регулира разстоянието до педали. Друга характерна разлика е напълно покритата горна част, като цели да предпази мястото на пилота от всички контакти с резервоара и двигателя.

София Картинг Ринг е най-голямата закрита картинг писта в България и в нашия регион. Място, където се дава живот на картинг спорта, провеждат се различни шампионати и от скоро обучение на млади пилоти.

„За 4-те години на съществуване, ние – София Картинг, водени от желанието да инвестираме в развитието на преживяването на пилотите, променихме трасето на три пъти с нови конфигурации. Година по-късно предложихме на по-опитните пилоти да се докоснат до ново спортно изживяване с по-бързите картинги CRG. Тази година изцяло подменихме картинг парка с новия модел SR5, който цели да удовлетвори всички клиенти по възможно най-добрия начин като осигури комфорт на преживяването от ново поколение.“, споделиха от мениджмънта на пистата.